Hankka a múltkoriban ilyet sütött
(olyan sokszor sütök ilyet, mégsem jutott
eddig eszembe az almapüré hozzá),
nekem meg db jóvoltából mindig van valami
ilyesfajta kincs a spájzomban :)
Az ötlet adott volt, az alkalom most jött el.
Kifejezettem laktató menü után tettem az asztalra
-mondja bárki is, hogy kell ennél finomabb desszert utána!
(Ha hétvégente Királylány találkozó van nálunk,
akkor is sokszor sütök ilyet
-hősibarack lekvárral töltve- délutáni nasinak. :)
Hozzávalók:-6 egész tojást
-6 púpos ek. kristálycukorral habosra keverek
-6 ek. sima-, vagy süteménylisztet és
-fél csomag sütőport óvatosan beleforgatok
(Ha ugyanezt a tésztát pl. meggyes piskótához készítem,
abba egy tasak sütőport teszek és azt
160 fokon sütöm 30 percig, légkeveréssel.)
Előmelegített sütő, légkeverés, 180 fok, 10 perc. Slussz.
Ez a mennyiség egy (a lapos) gáztepsi méretéhez elég
-amit előtte sütőpapírral kibélelek; most két tekercs készült.
A hősibarack lekváros. |
Almapürével + fahéjjal. |
A sütőből kivéve-még forrón,teflon kezem van
-konyharuhára borítom, megtöltöm a töltelékkel
(most a 'sógorék' Aldis almapüréjével és a hősibarack lekvárommal),
így tekerem fel és így is hagyom kihűlni!
Nem fog eltörni és tökéletesen megtartja a formáját!
Az almapürére szórtam egy kevés fahéjat
(az kötelező tartozéka az almának :), a tetejére pedig porcukrot.
Csak hogy teljes legyen a kímélő menüsor :DDD
De elfogadnék most egy szeletet! :) Pontosabban kettőt, egy ilyet - egy olyat! :)
VálaszTörlésSemmi nem maradt! A maradék almaszószt pedig felmelegítettem és azzal öntötte mindenki nyakon a piskótát; kösz' az ötletet! :)
VálaszTörlés