2013. február 10., vasárnap

Édes vaj süteményekhez

Az apropó pusztán a hideg és a hó.
Na és a banánkenyér-ismét!
Még langyosan szeleteltem fel, úgy került rá az ízesített vaj
-amivel csak annyi a probléma, hogy nem nagyon lehet abbahagyni ;);
fogyókúrázók ne olvassák!
Az édes vajak nagyon finomak kuglófra, kalácsra kenve
-akár reggelire, akár vacsorára;
de gyerekzsúrokon is nagy sikert arathatunk velük.
Elkészítés után hűtőszekrényben tároljuk!
És hogy legyen választási lehetőség, jöjjön egy pár féle variáció
-a teljesség igénye nélkül:
Fahéjas vaj: 10 dkg vaj, 2 evőkanál porcukor, 1 kávéskanál őrölt fahéj.
Csokoládés vaj: 10 dkg vaj, 3 evőkanál porcukor, 2 kávéskanál kakaópor, 5 dkg reszelt étcsokoládé.
Vaníliás vaj: 10 dkg vaj, 2 evőkanál porcukor, 2 evőkanál vaníliás cukor.
Mézes vaj: 10 dkg vaj, 4 evőkanál méz.
Karácsonyi vaj: 10 dkg vaj, 2 ek porcukor, 1 ek vaníliás cukor, 1 ek vanília aroma, 1 kk mézessütemény fűszerkeverék.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése