2013. február 17., vasárnap

Paradicsomszósz főtt húsokhoz

Jobbra a főszereplő :)
Hozzávalók:
-2 l paradicsomlé, vagy 1 l sűrített paradicsom
-cukor
-0,5 l víz
-1 nagy fej vöröshagyma
-2-3 babérlevél
-zeller, vagy a levele
-só, bors
-ételsűrítő
Mennyiségeket most azért nem írok pontosan, mert ez tényleg kinek-kinek ízlése szerint készül.
A vízbe teszem a legalább ketté vágott hagymát, a babérlevelet, zellert (vagy levelet), sót és főzöm legalább egy fél órát.
A paradicsomlevet felforralom, cukrozom, borsozom; ételsűrítőt kevés hideg vízben elkeverek, besűrítem a paradicsomot és a szűrt hagymás lével -+ ha szükséges, vízzel- felöntöm; nem baj, ha kicsit hígnak véljük, hűlés közben még sűrűsödik.
Ezt leginkább főtt marhahúshoz szoktam készíteni-de ahhoz mindig!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése