2013. február 21., csütörtök

Töltött csirkecomb rizibizivel

Már nem érintetlen a tál, nem értem be időben! :)
Voltunk 11-en, ebből 6 fk-s, 4 gyk-s, 1 pedig (bébiételes) csk-s! :)
Egy főre egy comb bőven elég, még a húsimádó
férfinépnek is, úgyhogy a hozzávalók sora most a következő:
-11 egész csirkecomb (így a biztos :)
-6 zsemléről töltelék-recept a LEVESBEN FŐTT TÖLTELÉKnél leírva
-só, bors, ételízesítő
-kevés olaj, vagy zsír
A combokat alaposan áttakarítom, a bőrét óvatosan
felszedegetem és a töltelékkel megtöltöm
-ne tömjük túl, sülés közben nő a terjedelme!
Tepsibe teszem, kevés vizet teszek alá,
sózom, borsozom, megszórom ételízesítővel, olajjal,
vagy zsírral meglocsolom és megsütöm 200 fokon, 1,5 óra alatt
(egy óra alatt megpuhul, de kell még egy fél óra,
hogy ropogós legyen a bőre), most alsó-felső sütéssel,
nincs más! :( 
(Légkeveréssel elég 1 óra.)
a rizibizihez:
-4 csomag rizs-U.B., mindig ezt használom ilyenekhez
-2 nagyobb fej vöröshagyma
-répa, borsó -és most kukorica- ízlés szerint
-só, bors
-olaj
A rizst készre főzöm.
A hagymát apróra vágom, olajon megdinsztelem;
a kis kockára vágott répát félidőben a hagymához adom,
majd ha majdnem puha, (melegedni) belekerül a borsó
és a kukorica is-összekeverem a rizzsel.
Hozzá uborka saláta és amerikai káposztasaláta jár.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése