2013. február 3., vasárnap

Csörögefánk, forgácsfánk

Hozzávalók:
-50 dkg liszthez
-6 tojás sárgája
-3 ek porcukor
-8-10 ek. tejföl
-csipet só
----------------
-olaj
-porcukor
-lekvár
A hozzávalókat összegyúrom-a lustábbak robotgéppel
végeztet(het)ik a piszkos munkát. :)
A tésztának házi gyúrt tészta állagúnak kell lennie,
puha, lágy, nagyon kellemes tapintásúnak.
Vékonyra nyújtom, derelyevágóval rombuszokat vágok belőle,
a közepén is vágok egyet és az egyik végét a nyíláson áthúzom.
Ha így készítjük, nem lesz maradék, nem kell feleslegesen
visszagyúrogatni a tésztát.
Ennek a sütéséhez is közepesen forró olaj kell.
Legyen kivágva az egész tészta; mindkét oldalát megsütöm,
de nagyon gyorsan lesz kész, vigyázzunk, meg ne égessük!
Ha már hűlt egy kicsit, porcukorba hempergetem
és egy kis tálkába lekvárt teszek mellé.
Nagykorúaknak tehetünk a lekvárba egy kis rumot
-nagyon fel tudja dobni!
50-60 darab jön ki ebből az adagból
(bár erősen méretfüggő a dolog).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése