-50 dkg liszthez
-6 tojás sárgája
-3 ek porcukor
-8-10 ek. tejföl
-csipet só
----------------
-olaj
-porcukor
-lekvár
A hozzávalókat összegyúrom-a lustábbak robotgéppel
végeztet(het)ik a piszkos munkát. :)
végeztet(het)ik a piszkos munkát. :)
A tésztának házi gyúrt tészta állagúnak kell lennie,
puha, lágy, nagyon kellemes tapintásúnak.
puha, lágy, nagyon kellemes tapintásúnak.
Vékonyra nyújtom, derelyevágóval rombuszokat vágok belőle,
a közepén is vágok egyet és az egyik végét a nyíláson áthúzom.
a közepén is vágok egyet és az egyik végét a nyíláson áthúzom.
Ha így készítjük, nem lesz maradék, nem kell feleslegesen
visszagyúrogatni a tésztát.
visszagyúrogatni a tésztát.
Ennek a sütéséhez is közepesen forró olaj kell.
Legyen kivágva az egész tészta; mindkét oldalát megsütöm,
de nagyon gyorsan lesz kész, vigyázzunk, meg ne égessük!
Legyen kivágva az egész tészta; mindkét oldalát megsütöm,
de nagyon gyorsan lesz kész, vigyázzunk, meg ne égessük!
Ha már hűlt egy kicsit, porcukorba hempergetem
és egy kis tálkába lekvárt teszek mellé.
és egy kis tálkába lekvárt teszek mellé.
Nagykorúaknak tehetünk a lekvárba egy kis rumot
-nagyon fel tudja dobni!
-nagyon fel tudja dobni!
50-60 darab jön ki ebből az adagból
(bár erősen méretfüggő a dolog).
(bár erősen méretfüggő a dolog).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése