2013. február 9., szombat

Paprikás csirke tejfölösen

Hozzávalók:
-1,5 kg -jelen esetben- alsó comb- és mellfilé
-2 közepes fej vöröshagyma
-2-3 gerezd fokhagyma
-só
-bors
-ételízesítő
-őrölt kömény
-csemege paprika
-piros arany és gulyáskrém
-szárított petrezselyem és metélőhagyma
-kevés olaj, vagy zsír
-1 nagyobb doboz tejföl (330 gr)
-1 ek ételsűrítő
Az apróra vágott hagymát olajon, vagy zsíron dinsztelem,
ebbe kerülnek a fűszerek és kb 2-3 dl víz, hogy meg ne égjenek.
A combokat félig főzöm, ekkor kerül csak bele a 4-5 darabra
szétvágott mell filé-ezzel főzöm készre.
Miután a hús megpuhult, zsírjára sütöm minimum egyszer az egészet!
Az ételsűrítőt 2 dl hideg vízben elkeverem, összekeverem a tejföllel,
a pörköltre öntöm és már csak 5 percet főzöm
-a pörkölteket, főleg a tejfölöseket, hosszabb lével szeretjük
(azért kerül a tejföl mellé még egy pohárnyi vízben elkevert sűrítőanyag). 
Gyerekkorom (egyik) szép emléke a csőtészta, a tejfölös csirkepaprikás
elmaradhatatlan 'kelléke';
mivel ennek a gyártását megszüntették, marad a spagetti, vagy a makaróni
-nagyon jó tud ezekkel is lenni!
És bár ehhez is képes vagyok savanyúságot enni
(minden zokszó nélkül),
de amit annál is jobban szeretek ehhez, az a szilvabefőtt! (saját:)
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése