Oldalak

2014. január 2., csütörtök

Téli sárgaborsó (krém) leves

Hozzávalók:
-0,5 kg feles sárgaborsó
-(jó)pár karika házi szárazkolbász
-fél főtt csirkemellfilé (az agg Rokon tegnapi húsleveséből :)
-2 fej vöröshagyma
-2 ek mangalica zsír
-6 gerezd fokhagyma-egészben
-4 szál sárgarépa-karikára szeletelve
-1 szál petrezselyemgyökér-szintén karikára
-2 nagy krumpli-apró kockákra vágva
-1 ek szárított petrezselyem
-2 babérlevél
-só, bors, ételízesítő
-2 tk csemegepaprika és
-1 tk füstölt fűszerpaprika
-1 kk cukor
-2,5 l víz
A sárgaborsót több váltás vízben átmosom és annyi időre,
amíg a zöldségeket megtisztítom, beáztatom-bőven elég ennyi idő-,
majd a vízben babérlevéllel, az egészben hagyott fokhagymákkal
és sóval, cukorral főni teszem.
Fél fövésnél a borsó felét kiszedem egy kis lével
és ráengedem a botmixert-ez fogja besűríteni!
Zsíron megdinsztelem az apróra vágott hagymát,
erre kerül a kétféle paprika és a  leveshez öntöm.
Ezután kerül bele a répa, fehérrépa, krumpli, kolbász, csirkemell filé
és a mixelt püré-ízesítem, készre főzöm.
(Azért csak ennyi vízzel, mert ilyenkor télen ezt így szeretjük jobban.:)
A legjobb téli levesek egyike!


1 megjegyzés:

  1. Szinte érzem is az illatát, nagyon finom! :) Jó kis tartalmas leves, mi csirkehusit nem szoktunk tenni bele, de miért ne?! Így még jobb is! :)

    VálaszTörlés