-6 tojáshoz
-6 ek kristálycukor-ezt együtt habosra keverem, mint a piskótatekercsnél
-6 púpos ek (sütemény, vagy sima)liszt (szitálva) és
-1 tasak sütőpor kerül még bele;
-0,5 kg szilva-a fagyasztóm egyik kincse :)
-pici cukor/porcukor a szóráshoz
Ez egyébként az egyik kedvenc téli "nasink"-félig kiolvadva-;
a legfinomabb fagyasztható gyümölcsök egyike.
A tepsit kizsírozom, liszttel körbeszórom és így kerül
bele a gyümölcs, majd rá a tészta.
Előmelegített sütő, alsó-felső sütés (még mindig nincs légkeverés),
160 fok, 30 perc.
És a mai nappal elkezdődik a meteorológiai tavasz!
Tetszik a szilvás piskótád, fincsi lehet, és gyönyörű sárga színe van a tésztának! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen, finom is volt; a tojás pedig házi-van különbség a boltihoz képest.
TörlésTalán kukoricalisztből is készíthető?
VálaszTörlés