A recept eredeti változata innen származik
és egyszer már el is készítettem,
de ezek után -a homlokomra csapva, hogy
Anyám, borogass!
-csak és kizárólag ezt az elkészítési módot
és az át-és/vagy újra átgondolt
receptemet fogom használni!
Csak!
és egyszer már el is készítettem,
de ezek után -a homlokomra csapva, hogy
Anyám, borogass!
-csak és kizárólag ezt az elkészítési módot
és az át-és/vagy újra átgondolt
receptemet fogom használni!
Csak!
Hozzávalók:
-2 csirke felső-, 1 alsó comb és egy darabka mellfilé- a tegnapi sült csirke maradványa :)
-3 közepes fej lilahagyma
-25 g vaj,igazi
-3 keményre főzött tojás
-1 kis tömlő natúr Medve sajtkrém-ez kb. 5 ek-nyi mennyiség
-5 ek házi majonéz-ha nincs, lehetőleg jó minőségű legyen!
-1,5 ek csípős mustár
-2 db szegfűbors
-1 tk kakukkfű
-csilipelyhes só-saját gyártmány :)-ebből pár tekerés a hagymára, aztán a vége felé kóstoljunk!
-színes-, vagy fekete bors, (jó)pár tekerésnyi
A hagymát apróra vágom, vajon dinszteltem,
félidőben rászórom a mozsárban megőrölt
szegfűborsot+kakukkfüvet+színes borsot+pár tekerésnyi csilis sót.
félidőben rászórom a mozsárban megőrölt
szegfűborsot+kakukkfüvet+színes borsot+pár tekerésnyi csilis sót.
A maradvány sült húst a csontokról alaposan lebontottam
(mint régi cicánk a firhangot:),
apróra vágtam (most nem tettem robotgépbe-jól tettem)
és pár percre a hagymára dobtam.
(mint régi cicánk a firhangot:),
apróra vágtam (most nem tettem robotgépbe-jól tettem)
és pár percre a hagymára dobtam.
Gáz elzár, massza hűlik-legalább langyosra;
közben kikevertem a nagy lyukú reszelőn átküldött tojásokat
a sajtkrémmel, majonézzel, mustárral.
közben kikevertem a nagy lyukú reszelőn átküldött tojásokat
a sajtkrémmel, majonézzel, mustárral.
Ha minden körülmény újra adott,
összekeverem a két komponenst :)
összekeverem a két komponenst :)
És ilyenkor kóstoljuk meg, hogy só szükséges -e még bele.
Elvileg kellene egy éjszakát várni, hogy összeérjenek az ízek,
de tényleg nem hagyhattam ott azokat a szép katonákat fotózás után!
Na meg persze azt a másik szelet kenyeret sem,
amit megpirítottam, mert milyen az már másnapra, nem?!
Utána meg a Porontyot húzta ki az orra,
Ő is eltüntetett egy szelet pirítóst.
de tényleg nem hagyhattam ott azokat a szép katonákat fotózás után!
Na meg persze azt a másik szelet kenyeret sem,
amit megpirítottam, mert milyen az már másnapra, nem?!
Utána meg a Porontyot húzta ki az orra,
Ő is eltüntetett egy szelet pirítóst.
A maradékot viszont tényleg elteszem a ház Urának,
csak még egy kis kanálkával...
csak még egy kis kanálkával...
Ami pedig az alapot képezte:
A maradvány előzménye :) |
egy kis krumplival (rozmaringgal, borssal és csilipelyhes sóval
megszórva),
hagymával , szalonna csíkokkal; 180 fok, 60 perc.
hagymával , szalonna csíkokkal; 180 fok, 60 perc.
A szerző további ajánlata:
ha sertéssültünk van maradék, akkor a kakukkfüvet egyszerűen cseréljük le
frissen őrölt korianderre és köményre, ha marhasültünk,
akkor morzsolt majoránnára.
ha sertéssültünk van maradék, akkor a kakukkfüvet egyszerűen cseréljük le
frissen őrölt korianderre és köményre, ha marhasültünk,
akkor morzsolt majoránnára.
Hát, már az alap is nagyon jól hangzik, hát még a pástétom! :) Fincsi lehet az illata, jól is néz ki nagyon, és az íze is biztosan fenséges! :)
VálaszTörlésAz bizony, még a fakanalat is körbe nyalogattam, kárba ne menjen semmi (inkább pocsékba :):):)
TörlésEz valami isteni lehet!! Én se hagynám, hogy kárba vesszen egy fikarcnyi sem!! :)
VálaszTörlésNagyon tetszik az új "ruhád" is!!
Köszönöm szépen; tavasz váróban vagyok, de szerintem nem egyedül :)
Törlés