2013. március 27., szerda

Lencseleves

Lencseleves receptet osztottam már meg, mégpedig egy kolbászos, kelkáposztás változatot - ez viszont most egy hagyományos recept-leírás.  
Hozzávalók:
-0,5 kg lencséhez-amit most nem áztatok be, gyorsan puhul
-kevés zsír-a hagyma alá
-kis fej vöröshagyma, apróra
-2-3 gerezd fokhagyma
-egy kis füstölt hús-kis kockára-pl. egy pár szelet füstölt tarja, vagy sonka
-2 szál répa
-1 szál petrezselyem gyökér 
-3-4 db krumpli
-só, bors, ételízesítő, pici cukor, csemege paprika
-ecet
-1 babérlevél
-2-3 ek mustár
-2 dl tejföl 
A lencsét jó félig megfőzöm. Az apróra vágott hagymát zsíron dinsztelem, ehhez hozzáadom a kisebb kockákra vágott zöldségeket+krumplit és a szintén kis kockára vágott füstölt húst-egy kicsit átkavarom ezekkel is. Ráöntöm az egészet a lencsére, vízzel felöntöm, ízesítem és készre főzöm. A végén keverem bele a tejfölt és az ecetet. 
Nem adok hozzá semmilyen sűrítő anyagot-benne van a krumpli, inkább a vízzel szabályzom a sűrűségét.
Csak attól, hogy húsvét-váróban vagyunk, enni még kell! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése