Oldalak

2013. március 20., szerda

Rusztikus húspástétom

A recept eredeti változata  innen származik 
és egyszer már el is készítettem
de ezek után -a homlokomra csapva, hogy 
Anyám, borogass!
-csak és kizárólag ezt az elkészítési módot 
és az át-és/vagy újra átgondolt 
receptemet fogom használni! 
Csak!
Hozzávalók:
-2 csirke felső-, 1 alsó comb és egy darabka mellfilé- a tegnapi sült csirke maradványa :)
-3 közepes fej lilahagyma
-25 g vaj,igazi
-3 keményre főzött tojás
-1 kis tömlő natúr Medve sajtkrém-ez kb. 5 ek-nyi mennyiség
-5 ek házi majonéz-ha nincs, lehetőleg jó minőségű legyen!
-1,5 ek csípős mustár
-2 db szegfűbors
-1 tk kakukkfű
-csilipelyhes só-saját gyártmány :)-ebből pár tekerés a hagymára, aztán a vége felé kóstoljunk!
-színes-, vagy fekete bors, (jó)pár tekerésnyi
A hagymát apróra vágom, vajon dinszteltem,
félidőben rászórom a mozsárban megőrölt
szegfűborsot+kakukkfüvet+színes borsot+pár tekerésnyi csilis sót.  
A maradvány sült húst a csontokról alaposan lebontottam
 (mint régi cicánk a firhangot:),
apróra vágtam (most nem tettem robotgépbe-jól tettem)
és pár percre a hagymára dobtam. 
Gáz elzár, massza hűlik-legalább langyosra;
közben kikevertem a nagy lyukú reszelőn átküldött tojásokat
a sajtkrémmel, majonézzel, mustárral.
Ha minden körülmény újra adott,
összekeverem a két komponenst :)
És ilyenkor kóstoljuk meg, hogy só szükséges -e még bele.
Elvileg kellene egy éjszakát várni, hogy összeérjenek az ízek, 
de tényleg nem hagyhattam ott azokat a szép katonákat fotózás után! 
Na meg persze azt a másik szelet kenyeret sem, 
amit megpirítottam, mert milyen az már másnapra, nem?! 
Utána meg a Porontyot húzta ki az orra, 
Ő is eltüntetett egy szelet pirítóst.
A maradékot viszont tényleg elteszem a ház Urának, 
csak még egy kis kanálkával...
Ami pedig az alapot képezte: 
A maradvány előzménye :)
                                                                       
egy kis krumplival (rozmaringgal, borssal és csilipelyhes sóval megszórva), 
hagymával , szalonna csíkokkal; 180 fok, 60 perc.
A szerző további ajánlata:
ha sertéssültünk van maradék, akkor a kakukkfüvet egyszerűen cseréljük le
frissen őrölt korianderre és köményre, ha marhasültünk,
akkor morzsolt majoránnára.


4 megjegyzés:

  1. Hát, már az alap is nagyon jól hangzik, hát még a pástétom! :) Fincsi lehet az illata, jól is néz ki nagyon, és az íze is biztosan fenséges! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az bizony, még a fakanalat is körbe nyalogattam, kárba ne menjen semmi (inkább pocsékba :):):)

      Törlés
  2. Ez valami isteni lehet!! Én se hagynám, hogy kárba vesszen egy fikarcnyi sem!! :)
    Nagyon tetszik az új "ruhád" is!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen; tavasz váróban vagyok, de szerintem nem egyedül :)

      Törlés