2013. március 26., kedd

Tojáslikőr

Hozzávalók:
-2,5 dl fehér rum, vagy vodka
-1 rúd vanília, vagy
-2,5 dl a vanília aromámból (emiatt kezdtem hozzá-rumos is, vaníliás is :)
-2,5 dl tejszín (zacskós, habtejszín)
-2,5 dl tej-zsírosabbal finomabb
-15 dkg porcukor-ki mennyire szereti édesre; csak aztán vigyázat, mert minél édesebb, annál fejfájósabb!
-5 tojás sárgája-friss legyen!!!
A hozzávalókat (a rántotta állag elkerülése érdekében :)
vízgőz fölött keverem ki
(bár mást is szoktam így; nálam biztosabb)
-először a tejszínt a cukorral és a tojások sárgájával
(egyenként), majd mehet a tej is és legvégül
-a tüzet elzárva- az alkohol is.
Ha teljesen biztosra akarunk menni,
sűrű szűrőn szűrjük át.
A kacsa nem bírt várni-mondjuk én sem :)
Megy a hűtőbe összeérni hétvégéig;
fogyasztás előtt rázzuk össze kicsit.
Még egy pipa! :)))

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szépen alakul!

    Áldott Húsvéti Ünnepeket!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, köszönöm! Kívánok én is békés, csendes ünnepet!

      Törlés
  2. Nagyon szép a koszorú:))és persze a likőr is nagyon guszta, csak megmaradjon az ünnepekre!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm-és kivárom a hétvégét!

      Törlés