2013. március 27., szerda

Levendulás keksz

Hozzávalók:
-10 dkg levendulás cukor
-15 dkg Rama
-20 dkg (sütemény)liszt
-1 citrom-, vagy narancs reszelt héja
-cukor, díszítőcukor, vagy szórócukor a tetejére
A cukrot a nagyon puha Rama-val és a citromhéjjal habosra keverem,
majd beleszórom a lisztet is és alaposan összedolgozom.
A sütőt előmelegítem 160 fokra.
Evőkanálnyi mennyiségű gombóckákat rakok a tésztából a sütőlapra, egy pohár aljával lelapítom őket, megszórom díszítőcukorral és 10-12 perc alatt-légkeveréssel-készre sütöm; a sütőlapon hagyom kihűlni.
Hűlés közben keményedni fog, úgyhogy ne süssük tovább!
Sülés közben nagyon jó illat jön a sütőből és rendkívül finom a végeredmény!
Egy adagból 16 db gombóc/keksz lett-ajánlom az ünnepekre nagyobb mennyiséggel nekiindulni a sütésnek :)
Fém dobozban sokáig eláll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése