2013. március 27., szerda

Levendulás keksz

Hozzávalók:
-10 dkg levendulás cukor
-15 dkg Rama
-20 dkg (sütemény)liszt
-1 citrom-, vagy narancs reszelt héja
-cukor, díszítőcukor, vagy szórócukor a tetejére
A cukrot a nagyon puha Rama-val és a citromhéjjal
habosra keverem,
majd beleszórom a lisztet is és alaposan összedolgozom.
A sütőt előmelegítem 160 fokra.
Evőkanálnyi mennyiségű gombóckákat rakok a tésztából
a sütőlapra, egy pohár aljával lelapítom őket, megszórom
díszítőcukorral és 10-12 perc alatt-légkeveréssel-
készre sütöm...a sütőlapon hagyom kihűlni.
Hűlés közben keményedni fog, úgyhogy nem kell
tovább sütni!
Sülés közben nagyon jó illat jön a sütőből
és rendkívül finom a végeredmény!
Egy adagból 16 db gombóc/keksz lett
-ajánlom az ünnepekre nagyobb mennyiséggel
nekiindulni a sütésnek. :)
Fém dobozban sokáig eláll
...állítólag. :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése