2013. március 29., péntek

Őzgerinc

A Nagymamám kötelező húsvéti
tartozéka volt és nálam is az
-ha húsvét, akkor őzgerinc. :)
Bár Ő (és általa mi is) babapiskótával
készítette, de remélem így is elnyerem
a tetszését
...csak mert az egyik az Övé lesz! :)
Hozzávalók:
-25 dkg porcukor
-25 dkg Ráma
-5 dkg kakaópor
-2 dl víz
-25 dkg darált háztartási keksz
-25 dkg durvára vágott háztartási keksz
-5 cl rum, méghozzá a saját aromámból, így lesz benne plusz íz is
+porszívó

Az első lényeges momentum, hogy a keksz fele
legyen apróra vágva,  mert gyorsan fogják követni
egymást az események. :) 
A vizet a Rámával, a porcukorral és a kakaóporral
a tűzre teszem, ha már minden el/felolvadt, belekeverem
a fél zacskónyi darált kekszet, az aromámat és a másik
fél zacskó, kisebb darabokra vagdosott kekszet is.
Ha nincs szilikon formánk, folpackkal béleljük ki
a formát, úgy öntsük bele a masszát és éjszakára tegyük
hideg helyre a sütinket.
Porszívózzuk le a konyhapultot
és fel a konyhapadlót! :))) 
Most dupla mennyiségből készül-biztos, ami biztos-,
+sokan is vagyunk, nehogy valaki kimaradjon! :)
Most pedig megyek havat lapátolni
-ingyenes kardio-, 
csak mert tavasz van! :)))

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretjük mi is:))de elég ritkán csinálok,próbáltam már keksz helyet összetört ostyalappal is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi viszont eddig csak egészben beletett babapiskótával készítettük-valamennyire más így az íze, de nagyon finom lett.

      Törlés