2013. március 29., péntek

Őzgerinc


A Nagymamám kötelező húsvéti "tartozéka" volt
-ha húsvét, akkor őzgerinc!- és nálam is az
(bár Ő (és általa mi is) babapiskótával készítette,
de remélem így is elnyerem a tetszését-csak mert az egyik az Övé lesz :).
(És kérek elnézést mindenkitől, de puskáztam a kekszes receptet,
mert Mi eddig, csak-mint írtam-babapiskótával készítettük!)
Hozzávalók:
-25 dkg porcukor
-25 dkg Ráma
-5 dkg kakaópor
-2 dl víz
-50 dkg háztartási keksz-fele darálva, fele apróra vágva
-5 cl rum, méghozzá a saját aromámból - így lesz benne plusz íz is
-porszívó
Az első lényeges momentum, hogy a keksz fele legyen apróra vágva, 
mert gyorsan fogják követni egymást az események. :) 
A vizet a Rámával, a porcukorral és a kakaóporral a tűzre teszem, 
ha már minden el/felolvadt, belekeverem a fél zacskónyi darált kekszet, 
az aromámat és a másik fél zacskó, kisebb darabokra vagdosott kekszet is.
Ha nincs szilikon formánk, folpackkal béleljük ki a formát, 
úgy öntsük bele a masszát és éjszakára tegyük hideg helyre a sütinket.
Porszívózzuk le a konyhapultot és fel a konyhapadlót! :) 
Most dupla mennyiségből készül-biztos, ami biztos
+sokan is vagyunk, nehogy valaki kimaradjon! :) :) :)
Most pedig megyek havat seperni
-ingyenes kardio-, 
csak mert tavasz van! 


2 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretjük mi is:))de elég ritkán csinálok,próbáltam már keksz helyet összetört ostyalappal is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi viszont eddig csak egészben beletett babapiskótával készítettük-valamennyire más így az íze, de nagyon finom lett.

      Törlés