2013. március 19., kedd

Alma-körte leves

Hozzávalók:
-1 kg almához
-1 üveg körtebefőtt-nyártól természetesen friss
-1 narancs kifacsart leve
-1 kis doboznyi mennyiségű tejföl
-cukor
-fahéj...és hogy szép világos legyen a levesünk színe, egész ruda(ka)t tegyünk bele
-10 db szegfűszeg-kihagyhatatlan
-pici só
-kevés citrom leve-ha nem savanykás almából készítjük
-fél üveg Sógorék féle almapüré-ez lesz ugyanis a sűrítő anyag
A (mondjuk úgy :) kockára vágott almát annyi vízben teszem fel főni,
amennyi ellepi+só, cukor, fahéj, szegfűszeg; ahogy felfőtt,
várakozó álláspontra helyezem (lehúzom a tűzről-lefedve :);
a körtebefőttemet közben felkockázom (a levét felfogom),
a leveshez adom, belecsavarom a narancs levét
és kevés citromlevet;
a befőtt levében kikeverem a tejfölt + a jelenleg sűrítésre használt
almapürét és a levesre öntöm;
annyi vízzel öntöm még fel, amennyi- és amilyen sűrű levest akarok;
a tűzre visszahelyezve kb. 5 percet főzöm még- úgy jobb,
ha roppan még egy kicsit az alma is, úgyhogy ne főzzük szét!
Csak azért is tavaszi hangulatban!

4 megjegyzés:

  1. Szuper a leves, és szuper a csészikéd is, tetszik! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Nekem pedig a "kis pirosod" szimpatikus :)

      Törlés
  2. Nagyon fincsi leveske! Jövök hozzád, ugyanis nálunk csak én enném a gyümölcs leveseket, ezért nem is készült már vagy ezer éve!! :) A csészéd nagyon kis helyeske!! :)

    VálaszTörlés