Oldalak

2013. március 2., szombat

Tojásleves krumplival és zellerrel

Kezdhetném úgy is, hogy minek nevezzelek?
Ennek a levesnek ugyanis több neve van
és leginkább b.m.v. jellegű (nálam :);
van, amikor zelleres krumplilevesnek hívom,
van, hogy tojáslevesnek zellerrel és krumplival :)
-pedig az egésznek a tojás a lényege.
Tojásleves ez, csak egy kicsit tuningolva! :)
Hozzávalók:
-10 db tojás (muszáj ennyi, csak addig fogy a leves, amíg van mit kihalászni :)
-3-4 db krumpli
-1 nagy fej vöröshagyma
-kevés olaj
-só, bors, ételízesítő
-1 tk csemege paprika
-1-2 db babérlevél
-szárított zellerlevél és/vagy zeller is
-őrölt kömény (jó sok :)
-ecet (ez az a tényező, amit mindenki magának adagol a levesbe :)
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinsztelem,
belevágom kis kockára a krumplikat, a zellert,
felöntöm vízzel és
félpuhára főzöm. Belekerülnek a fűszerek,
vizet öntök még rá, a tojásokat egyenként beleöntöm
és készre főzöm
(mindegy, hogy tél, vagy nyár, egyesével ütöm fel őket);
nagy általában nem kavarok bele külön is tojást,
mert úgyis lesz egy kis apró benne, hiszen kavarni
csak kell rajta néha. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése