Oldalak

2013. március 16., szombat

Forró csoki

Csend, egy kis olvasgatás, a ház Ura is itthon, 
a Csemete egy másik Csemetével "legó-barbizik";
gofri előkészítése-mintha megállt volna az idő
-nyugodtság van.
Forró csokira van szükségem szükségünk
-ezt pont ilyenkor kell elkészíteni.
Hozzávalók: (4 főre :)
-1 tábla jó minőségű csokoládé (70 %-os)
-6 dl tej
-6 ek cukor, vagy méz
-2 dl tejszín
-2 ek vaníliás cukor-ez az alap és innen jöhetnek
 kinek-kinek ízlése szerint a tuning-anyagok:
 chili, narancshéj apróra reszelve, szegfűszeg,
 vagy mézeskalács fűszerkeverék, pálinka...
Most inkább azért maradok az alapnál
-a gyerekek is kapnak belőle! :)
A tejet felforralom és el is zárom a gázt. 
Beletördelem a csokoládét, mennek bele
a cukrok és ráengedem a botmixert,
miközben beleöntöm a tejszínt is.
Azonnal fogyasztandó-na, nem is félek,
hogy ez megmarad! :)
Azért figyeli bárki is, milyen ügyesen arányosítok
-így szeretem, csak katonásan ?!  :)


3 megjegyzés:

  1. De jólesne most egy csészikével! :)

    VálaszTörlés
  2. Hmmm.....mikor is lesz ilyen legközelebb? :) Ez csak finom lehet!! Én csak sima tejből csinálom, de így csokival, tejszínnel fennséges lehet !!

    VálaszTörlés