2013. március 11., hétfő

Körmös, gerslis káposzta

Hozzávalók:
-1,5 kg körömhöz (okulva a múltkori anyázós előkészület miatt, most daraboltat vettem)
-1 darab bontott csülök, kb. 50-60 dkg
-1,5-2 kg savanyú káposzta
-25 dkg gersli-átmosva, beáztatva
-2 nagyobb vöröshagyma
-6 gerezd fokhagyma
-só, bors, ételízesítő, csemege paprika
-csípős piros arany és gulyáskrém
-őrölt kömény
-zsír
Még mindig saját 'anyaggal' dolgozok :) Oldalt meg figyelnek a lapuk!
 A kockára vágott vöröshagymát zsíron dinsztelem,
beleteszem az egészben hagyott (de megpucolt) fokhagymát,
a fűszereket, belekerülnek a tisztított
(ami jelent mosást, súrolást, vakargálást, beretválást :)
körmök, felöntöm jó bőven vízzel és egy órára meg is feledkezem róla;
ekkor megy mellé a darabolt csülökhús
-még egy óra felejtés. :)
Közben a káposztát nagyon óvatosan csak, de átmosom;
a gerslit folyó víz alatt alaposan átöblítem és az utolsó 1-1,5 órára
mennek a pörköltbe ők is-ennyi kell, hogy minden puha legyen.
Innen azért már figyeljünk rá, mert nagyon gyorsan le tud égni,
a vizet pedig természetesen pótoljuk!
És bár (természetesen) nem bírtam várni máig,
úgyhogy azonnal el is tüntettem a fotózott tálka tartalmát
-csak mert ez is sokkal finomabb legalább egy nap múlva,
mint pl. a töltött káposzta.
Pusztán poénból közöltem a ház Urával, hogy ehhez
nem nyúlhat, ezt csak fotózom, neki van konzerv a spájzban
-nem igazán értette, meg nem is nagyon szokott még hozzá,
hogy először 'fényképelek', csak utána tálalok! :) :) :)

2 megjegyzés:

  1. Finomat főztél, jó kis laktató étel! :)

    VálaszTörlés
  2. Nem kifejezetten egy tavaszi tisztítókúrás :D
    De egész télen nem jutottam el eddig-pedig az sem volt rövid :)

    VálaszTörlés