2013. március 31., vasárnap

Húsvéti hidegtálunk

Amik most a tálra kerültek: 
Az alap francia saláta:
Mint az aszpikos salátánál, csak ebbe nem kerül zselatin.
Sonkatekercs:
-10 szelet gépsonka
-francia saláta
Sajttekercs:
-10 szelet trappista sajt
-10 szelet sonka
-10 dkg krémsajt (Mackó, natúr)
-2 ek vaj
-1 főtt tojás
-1 ek mustár, vagy ecetes torma
-só, bors
A vajat a krémsajttal összekeverem, hozzákerül
az áttört tojás, a mustár, vagy torma+ a só, bors.
A sajt lapokat kiterítem, ráfektetek
egy-egy szelet sonkát, erre kerül (igazságosan :)
szétosztva a sajtkrém és így tekerem fel.
Kaszinó tojás:
-5 db főtt tojás (10 perces)
-1 ek szardellapaszta-kihagyható :)
-1 ek mustár
-1 ek piros arany
-2 ek vaj
-só, bors
A tojásokat kettévágom, a sárgáját külön tálba teszem;
ehhez kerülnek a hozzávalók, amiket utána
óvatosan visszatöltök a fél tojásokba.
Fog maradni, de az a végén, a díszítésnél
lesz felhasználva! 
Díszítésnek: 
-disznósajt
-csípős felvágott
-füstölt sajtlap- formák
-rucola
-koktélparadicsom
-hónapos (mini) retek
-lila hagyma
-uborka
-paprikával töltött olajbogyó 
-Piros Arany
-tojásos vajkrém (ami megmaradt a kaszinóból)

Ha nem azonnal fogyasztjuk a tál tartalmát,
hígabb tartármártással öntöm le és a legvégén 
az egészet (óvatosan) lekenem zselatinnal
-szép fénye lesz és nem fog kiszáradni
semmi alatta!


5 megjegyzés:

  1. Nagyon dekoratív, gyönyörűen tálaltad! :) El vagyok már telve a sok kajával, de most elfogadnék szívesen egy tekercset a tálcádról! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A jövő hetet szerintem pirítóssal fogom megnyitni-és egyáltalán nem azért, mert már üres lesz a hűtő :)

      Törlés
    2. Egy két fokhagymás pirítósra én is bejelentkeznék!

      Törlés
  2. Színes kavalkád, jól mutat :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És milyen finom! Nálam (a főzés után) ez a "felüdülés"! :)

      Törlés