-1 nagy fej zellergumóhoz
-kb. 0,5 liter víz
-só
-1 liter tej
-1 kisebb doboz tejföl
-1-2 ek liszt (mennyi lével szeretnénk felönteni)
-kevés zsír, vagy olaj
A zellert alaposan meghámozom, kis kockára vágom, sós vízben (amennyi ellepi)
puhára főzöm, a botmixert ráengedem.
Annyi olajon, amennyi felveszi a lisztet, rántást készítek, ebbe
beleöntöm
a tejfölt és főzöm egy pár percig együtt.
Ezt ráöntöm a
zellerkrémre és folyamatosan öntöm fel tejjel,
míg jó híg állagot nem
érek el (állás/hűlés közben sokat sűrűsödik még a történetünk!)
-sacc 10
perc alatt elfőzöm a liszt ízt és burkolás következik :)
-jelen esetben sós, rozmaringos grissinivel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése