Hozzávalók:
-csirke (egész, vagy darabok)-fontos tényező :D
-1 nagy fej vöröshagyma
-zsír (mangalica)
-só, bors, ételízesítő
-fél kápia paprika (most, de bármi mehet bele)
-1-1 ek Piros Arany és Gulyáskrém
-3 ek mustár
-5-6 db savanyú uborka
-1 ek ételsűrítő
Az apróra vágott hagymát zsíron dinsztelem, belekerülnek a fűszerek, a paprika (max. félbe), a mustár, egy kicsi víz és a csirkehús. Ha már puha, beleteszem a csíkokra vágott uborkát és a kevés vízben elkevert ételsűrítőt-így már csak 5 perc főzés kell az egésznek.
Hozzá szarvacska-, rövidcső-, csavartcső-, kagyló-, tarhonya-, olaszcsavart-, orsó tészta illik.
A mellé tálalt salátára pedig (csak hogy menjen a főételhez) mézes-mustáros salátaöntet kerül-nagy kedvenc!
"A tűz él. Aki a tüzet figyeli, sosem unatkozik. Az a háziasszony, aki a tüzet szítja, sohasem unja el magát. A tűzhely mellett töltött órákat nem érzi afféle üresjáratnak, mint azok, akik bekapcsolják a villanyszerkentyűt, aztán csak álldogálnak tétlenül. És ha a tűz szítását rábízhatja a csuklójára, a lengő tollak ritmusára még azt is végiggondolhatja, miként igazítsa a családfő ügyeit és dolgait."
Csirke Stroganoff
VálaszTörléshttp://zsaniszakacs.blogger.hu/2010/06/04/segitseg-ahhoz-remelem-hogy-ertsetek-azt-hogy-melyik-mod-mit-jelent
Köszönöm, de ez nem Stroganoff csirke! :)
TörlésNem az enyém, csak használom én is.
TörlésBocsi a téves besorolásért, de első olvasásra és a fényképek alapján azt hittem, hogy Sztroganov-módra készítetted a csirkét.
Finomat ettetek, főleg így, a mézes-mustáros salátával együtt! :)
VálaszTörlésKöszönöm :)
Törlés