2013. március 3., vasárnap

Mustáros-uborkás csirkepörkölt

Hozzávalók:
-csirke (egész, vagy darabok)-fontos tényező :D
-1 nagy fej vöröshagyma
-zsír (mangalica)
-só, bors, ételízesítő
-fél kápia paprika (most, de bármi mehet bele)
-1-1 ek Piros Arany és Gulyáskrém
-3 ek mustár
-5-6 db savanyú uborka
-1 ek ételsűrítő
Az apróra vágott hagymát zsíron dinsztelem, belekerülnek a fűszerek, a paprika (max. félbe), a mustár, egy kicsi víz és a csirkehús. Ha már puha, beleteszem a csíkokra vágott uborkát és a kevés vízben elkevert ételsűrítőt-így már csak 5 perc főzés kell az egésznek.
Hozzá szarvacska-, rövidcső-, csavartcső-, kagyló-, tarhonya-, olaszcsavart-, orsó tészta illik.
A mellé tálalt salátára pedig (csak hogy menjen a főételhez) mézes-mustáros salátaöntet kerül-nagy kedvenc!

5 megjegyzés:

  1. Csirke Stroganoff

    http://zsaniszakacs.blogger.hu/2010/06/04/segitseg-ahhoz-remelem-hogy-ertsetek-azt-hogy-melyik-mod-mit-jelent

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, de ez nem Stroganoff csirke! :)

      Törlés
    2. Nem az enyém, csak használom én is.
      Bocsi a téves besorolásért, de első olvasásra és a fényképek alapján azt hittem, hogy Sztroganov-módra készítetted a csirkét.

      Törlés
  2. Finomat ettetek, főleg így, a mézes-mustáros salátával együtt! :)

    VálaszTörlés