2013. március 31., vasárnap

Franciasaláta aszpikban

Hozzávalók:
-1 adag kész francia saláta
-12 lap zselatin, vagy 3 tasak zselatin por-jelen esetben!
-2,5 dl hús-, vagy zöldségleves, vagy most a megfőtt sonka/kolbász levéből vettem el-még jobb lesz!

És hogy hogyan is számoljuk ki a megfelelő
zselatin mennyiséget?
1 zacskó 10 g-os zselatin (ami 4 lapnak felel meg)
0,5 liter folyadékhoz elég.
A legegyszerűbb, ha mércés edényben keverjük össze
a hozzávalókat (innen látjuk, mennyi ennek a mennyisége)
+ a folyadék mennyisége.
A salátám majdnem 1,5 liter + a 2,5 dl folyadék
(a kérdés: hány éves a kapitány? :):):);
3 zacskó zselatinra van szükség
(A bonyolult matematikai feladvány megoldásáért
még Anyósom is büszke lenne rám! :)))
amit a felmelegített sonkalében oldok fel, lehűtöm
és keverem hozzá a francia salátához;
formába öntöm, kicsit tömörítem és teszem hűlni
legalább egy fél napra.
Természetesen lehet ezt is variálni hússal, ezzel-azzal,
de mivel elég bőséges most ezek nélkül is a felhozatal,
nem bonyolítom túl ezt sem....most pont így elég!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése