2013. március 31., vasárnap

Franciasaláta aszpikban

Hozzávalók:
-1 adag kész francia saláta
-12 lap zselatin, vagy 3 tasak zselatin por-jelen esetben!
-2,5 dl hús-, vagy zöldségleves, vagy most a megfőtt sonka/kolbász levéből vettem el-még jobb lesz!
És hogy hogyan is számoljuk ki a megfelelő zselatin mennyiséget?
1 zacskó 10 g-os zselatin (ami 4 lapnak felel meg) 0,5 liter folyadékhoz elég.
A legegyszerűbb, ha mércés edényben keverjük össze a hozzávalókat -innen látjuk, mennyi ennek a mennyisége + a folyadék mennyisége.
A salátám majdnem 1,5 liter + a 2,5 dl folyadék (a kérdés: hány éves a kapitány? :):):); 3 zacskó zselatinra van szükség (a bonyolult matematikai feladvány megoldásáért még Anyósom is büszke lenne rám! :):):), amit a felmelegített sonkalében oldok fel, lehűtöm és keverem hozzá a francia salátához; formába öntöm, kicsit tömörítem és teszem hűlni legalább egy fél napra.
Természetesen lehet ezt is variálni hússal, ezzel-azzal, de mivel elég bőséges most ezek nélkül is a felhozatal, nem bonyolítom túl ezt sem-most pont így elég.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése