2013. március 31., vasárnap

Csokis, vörösáfonyás muffin

Még a kisokos, saját gyűjteményt
tartalmazó könyvecskémben is
a legjobb alapreceptként van elmentve!
Hozzávalók:
-13 dkg cukor
-20 dkg (sütemény)liszt
-pici só
-0,5 csomag sütőport
-1 ek vaníliás cukor
-2 egész tojás
-1 dl tejet
-10 dkg puha vaj
A száraz és folyékony(abb) hozzávalókat
mindig külön-külön kell összekeverni.
A sütőt előmelegítem 180 fokra, alsó-felső sütéssel
(így nem fog kiszáradni a muffin, sütés közben);
és itt jön egy kis okosság - a Szerelő Úr tanácsára
-aki egy férfi, értjük ?!-, bármilyen módban sütök,
mindig alsó-felső állásban melegítsem elő a kicsikét,
mert így elkerülhetem, hogy csak 3 évet bírjon a
légkeverő fűtőszála
...teljes átszellemüléssel és félistenként
tekintve rá, ittam a szavait!  :)))
A lisztet általában szitálom (de szigorúan csak általában
-mondjuk a piskóta tésztához :),
összekevergetem a cukrokkal, sóval, sütőporral.
A tojásokat a vajjal habosra keverem, beleöntöm a tejet
és lassan adagolva
belekeverem a száraz összetevőket.
 
A töltelék mennyiségét nagyjából józan paraszti
rálátással mérem ki
-amiből a ház Ura szerint nálam csak a paraszti van meg :)-,
egy tábla jobb minőségű csokiból feláldozok 12 szeletkét
(ennyi muffin lesz a végén) és egy marék aszalt vörös áfonyát.
A csokit darabolom, az áfonyát egyben hagyom és
a masszához keverem mindkettőt.
A mélyedésekbe papírt teszek (régen még kenegettem
a formát, de tudjuk, majd egy másik életemben...:)
és csak 2/3-ig teszem tésztával.
Kerül rá egy kis tavaszváró díszítés és megy a sütőbe,
20 percre.

2 megjegyzés:

  1. Amiben csoki van, az már rossz nem lehet! :) Plusz még a vörösáfonya, meg a színes díszítés, mutatós és fincsi muffinokat alkottál! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbálok egy kicsit felzárkózni a NAGYOKHOZ :D :D :D

      Törlés