2013. március 30., szombat

Majonézes kukorica saláta

Hozzávalók:
-házi majonéz-ilyenkor érdemes nekiállni és ebből készíteni az alapot (finomabb és olcsóbb)!
-1 nagyobb dobozos tejfölhöz
-1 tk mustár
-fél tk Cayenne bors
-1 tk fehérbors
-2-3 ek citromlé-igazi
-2-3 ek porcukor
-só-ízlés szerint
-1 kk ecet
-szerecsendió-jó pár reszelésnyi- a lényeg!
-2-3 doboz kukorica konzerv
A majonéz alaphoz keverem a tejfölt és a többi felsorolt hozzávalót-ez az én tartármártásom (a szerecsendiós megoldást egy nyíregyházi falatozóból lestem el, ki sem hagyom azóta!).
A kukoricát lecsöpögtetem, beleforgatom a tartármártásba és legalább éjszakára hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.

2 megjegyzés: