Oldalak

2013. március 16., szombat

Gofri

Elefánt, bohóc és oroszlán formátum :)
Hozzávalók:
-25 dkg Rama
-6 egész tojás
-3 ek cukor
-2 ek vaníliás cukor
-0,5 l tej
-0,5 kg liszt
-1 csomag sütőpor
-csipet só
A szoba hőmérsékletű vajat a cukrokkal kikeverem;
hozzákeverem a tojásokat, a tejet, a lisztet,
a sót és végül a sütőport.
Pihentethetjük akár egy éjszakát is a hűtőben,
de felhasználás előtt legalább fél órát álljon
és keverjük át még egyszer, alaposan.
A sütés pedig pofon egyszerű
-a tészta pont annyira vajas, hogy
nem kell kenegetni a sütőt.
A poronty(ék)nak  természetesen a "porontysütőben"
készül, amit db-től kapott, neve napjára
-nem is sülhet másban!
A "nagyéknak" pedig (csak mert ide emberesebb méretű
nasi-falat kell, szintén a db-től kapott
kontakt grill vált be a legjobban
-nem csak melegszendvicset és húst sütök vele! :)
Hozzá csokipuding (csemete-feltét)
és hősibarack lekvár (felnőtt-feltét) jár.
Ettől jobb állagú és finomabb alapreceptet eddig még
nem találtam, ezt használom nagyon régen! :)
Kontakt-gofri :)))

4 megjegyzés:

  1. Fincsi, a gyerekek persze biztosan szívesebben eszik az elefántot, bohócot és oroszlánt, nagyon ötletes! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont most nyomta magába a ház Ura a második poronty-gofrit; csapok a kezére! :)

      Törlés
  2. Most kicsit sárga vagyok....nekünk sima goffri sütőnk sincs, nemhogy porontyoknak való !! Szuperek lettek!! A ház Urának is csinálhatnál párat, csak mert olyan jó gyereknek lenni!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ilyenkor szoktam mondani, hogy van egy kiskorú- és egy nagykorú gyerekem :D:D:D

      Törlés