Oldalak

2013. március 13., szerda

Túrós tészta

Hozzávalók:
-25 dkg fodros nagykocka (a kifőzött fél kilóból jut kinek-kinek igénye szerint)
-0,5 kg tehéntúró
-10 dkg juhtúró
-szalonna
-tejföl
-só

A tésztát kifőzöm, olyan sós vízben, mint a tenger.
Közben a szalonnát viszonylag kis kockára vágom,
kiolvasztom és a zsírjával együtt összekeverem a
kifőtt tésztával. Ha sótlan, sózom.
Innen következik a különböző feltét...a túró, a juhtúró és a tejföl.
Én sima túróval szeretem, a ház Ura juhtúróval,
tejföl mindenkinek jöhet rá.
Gyors, finom ebéd, vagy vacsora. 
Kedvére ehet mindenki.

3 megjegyzés:

  1. Igen, akkor legyen fél adag káposztás és fél adag juhtúrós-túrós, oké? :) Sajnos ezt is nagyon szeretem, és ez is nagyon guszta lett, nyelek nagyokat! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sőt, ha lett volna még energiám, lett volna egy harmadik változat, az öhöm-az az én kedvencem!
      Eredetileg 'hárommal' terveztünk, így sikerült-lehet, hogy nem lenne ekkora 'mód'! :)

      Törlés
  2. Jajj nekem !! És még nem is reggeliztem, mert annyira ideragadtam!! :) Isteni!!

    VálaszTörlés